Ακόμα και αν έχεις κάνει λάθος σου αξίζει μια αντιμετώπιση γεμάτη αγάπη.

Υποσυνείδητα έχει καταγραφεί στο DNA μας πως όταν κάνουμε κάποιο λάθος περιμένουμε την τιμωρία.

Το άξιζα λέμε..έσφαλα..έκανα λάθος..καλά να πάθω..Το ίδιο φρόντισαν να κάνουν και οι γονείς μας για εμάς… οι δάσκαλοί μας… οι φίλοι μας… τα αδέρφια μας … οι σημαντικοί άλλοι!

Το ίδιο κάνουμε και εμείς στον εαυτό μας… και το ίδιο κάνουμε και εμείς με τη σειρά μας στους άλλους. Καμία ανοχή..καμία ενσυναίσθηση..καμία στοργή.. Έκανες λάθος; Θα πληρώσεις! Πώς είναι στα αλήθεια να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο όπου δεν επιτρέπεται το λάθος; Να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον που όλα τα θέλουν τέλεια και ίδια από την στιγμή που από την ανθρώπινη φύση τελειότητα δεν υπάρχει και κυριαρχεί η διαφορετικότητα;

Το 100% των περιπτώσεων που δουλεύω φοβούνται την απόρριψη και την αποτυχία. Αυτός ο φόβος οδηγεί υποσυνείδητα στην μη έκφραση των συναισθημάτων..στην απομόνωση και μοιραία στον φόβο του θανάτου από μοναξιά. Τέτοιες πεποιθήσεις κουβαλάμε από τα παιδικά μας χρόνια που παλεύαμε για την αποδοχή… κάτι που καθώς φαίνεται δεν αποκτήσαμε ποτέ με υγιή τρόπο..γι’αυτό και το μικρό παιδάκι που κρύβουμε μέσα μας που δεν αγαπήθηκε ποτέ πασχίζει σήμερα μέσα από τοξικές σχέσεις να κερδίσει την ΑΓΑΠΗ και τον σεβασμό. Σπάμε τα δεσμά του φαύλου κύκλου της απόρριψης και χτίζουμε ισχυρά θεμέλια αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού.

Δεν περιμένω πια να με αγαπήσεις και να με σεβαστείς… το προσφέρω εγώ μόνος μου στον εαυτό μου… δεν δέχομαι πια να με μειώνεις και να με χτυπάς. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ!! Η ΑΞΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΟΥ!!

Theta healing - Μέθοδος Θήτα

Αν κάποιος σου φέρεται άσχημα..σε κακοποιεί..σε μειώνει..δε σε σέβεται ή σου ασκεί ψυχολογική βία για τα λάθη σου..για την καταγωγή σου..το χρώμα σου..την θρησκεία σου..την γλώσσα σου..τα κιλά σου ή τις προτιμήσεις σου ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!

Ακόμα και αν έχεις κάνει λάθος σου αξίζει μια αντιμετώπιση γεμάτη αγάπη..εκεί που πέφτεις να έχεις κάποιον να σε σηκώνει..εκεί που φοβάσαι να έχεις κάποιον να σε στηρίζει..εκεί που χάνεσαι να έχεις κάποιον να σε φωτίζει..εκεί που νιώθεις αδύναμος να έχεις κάποιον να σε σέβεται και να σε αγαπάει!! Μία τέτοια συμπεριφορά σου αξίζει..για μια τέτοια αγάπη γεννήθηκες..εκεί σε οδηγεί το μονοπάτι της ευτυχίας σου!

 

Και να θυμάσαι πως όλα θα πάνε στο τέλος καλά και αν δεν πάνε τότε δεν ήρθε ακόμα το τέλος.

 

Υ.Γ. Γονείς επιτρέψτε στα παιδιά σας να κάνουν λάθη είναι το καλύτερο δώρο για την διαπαιδαγώγησή τους και για την ευτυχία τους.

 

(Visited 461 times, 2 visits today)