ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΛΕΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ;

Μία πολύ συχνή απορία των θεραπευόμενών μου και συχνό θέμα στις θεραπείες μου είναι πως οι άνθρωποι όταν λένε κάτι καλό γίνεται συχνά το αντίθετο για αυτό και φοβούνται να κάνουν διαλογισμούς, θετικές δηλώσεις και να λένε πως είναι καλά γιατί φοβούνται πως θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και πως θα φέρειν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν. Για αυτό και προτιμούν να μεμψιμοιρούν,να είναι δυστυχισμένοι, αδικημένοι και κατσούφιδες γιατί έτσι προφυλάσσονται από κάποιο μεγαλύτερο κακό. Γιατί αυτό συμβαίνει;

 Τα πάντα είναι πεποιθήσεις . Οπότε παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μας ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και με ποιες πεποιθήσεις έχουμε προγραμματιστεί. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε θεραπεία γιατί δεν κάνουν όλα για όλους. Υπάρχουν τεχνικές που σε κάποιους θα ταιριάξουν αμέσως αλλά σε κάποιους άλλους χρειάζεται κάποια εμβάθυνση για να εφαρμοστούν και θεραπεία.

Ο λόγοι που οδηγούν στην πεποίθηση πως:”για ότι λέω συμβαίνει το αντίθετο” είναι ατέλειωτοι και έχουν να κάνουν με τα προσωπικά βιώματά του καθένα.Όμως θα σας αναφέρω κάποιες συχνές πεποιθήσεις που μας οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό που πιθανότατα να βρείτε τον εαυτό σας και να βοηθείτε.

1.Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

Πόσες γενιές μεγάλωσαν με αυτήν την φράση που υποσυνείδητα υπονοεί πως ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ανθρώπου και πως δεν του επιτρέπει να είναι ευτυχισμένος και να κάνει σχέδια γιατί θα του βγει σε κακό.

2.Το πολύ γέλιο φέρνει κακό.

Πόσες φορές δεν ακούσαμε την φράση ότι δεν κάνει να είμαστε χαρούμενοι και να γελάμε γιατί θα μας βγει σε κακό;Και πόσες φορές δεν συνδυάσαμε την χαρά με την λύπη;Ότι η χαρά φέρνει λύπη..μέχρι και θάνατο;Theta healing - Μέθοδος Θήτα

3.Η χαρά φέρνει τιμωρία.

Σε πολλά σπίτια η χαρά απαγορευόταν. Ήταν τα ονομαζόμενα “πένθιμα σπίτια” έτσι όπως τα αποκαλώ ή τα σπίτια του “πένθους” όπου είχαν τόσο πολλά προβλήματα και τσακωμούς που αν τα παιδάκια τολμούσαν να γελάσουν,να παίξουν ή να διασκεδάσουν οι γονείς τα τιμωρούσαν.Είτε γιατί δεν ήθελαν να τα ακούν γιατί δεν ήξεραν πως να τα διαχειριστούν είτε γιατί τα κατηγορούσαν πως είναι αναίσθητα.

4.Η χαρά φέρνει ζήλια και κακό μάτι.

Πολύ συχνό φαινόμενο είναι επίσης η πεποίθηση πως πρέπει να κρύβουμε την χαρά μας γιατί θα προκαλέσουμε την ζήλεια και τον φθόνο του άλλου.Σε παλαιότερη γενιά πολλές ψυχές μεγάλωσαν με την πεποίθηση “μη μιλάς, μη λες τι κάνουμε σπίτι μας,μην πεις τι κάνεις και που πας γιατί θα σε ζηλέψουν ή θα σε ματιάσουν”.Έχω δουλέψει σε αρκετές περιπτώσεις την πεποίθηση αυτή όπου γυναίκες δεν μένουν υποσυνείδητα έγκυες για να μην φανεί η εγκυμοσύνη τους και φανεί ότι είναι χαρούμενες και κινδυνεύσουν εκείνες και το μελλοντικό παιδί τους!

5.Επικριτικοί γονείς.

Ανάλογα σε τι περιβάλλον μεγαλώσαμε αντίστοιχα διαμορφώσαμε και την προσωπικότητά μας.Αν είχαμε ενθαρρυντικούς γονείς θα έχουμε αυτοπεποίθηση από τα πρώτα μας χρόνια.Αν οι γονείς μας όμως ήταν επικριτικοί θέλουμε δουλειά με τον εαυτό μας για να την χτίσουμε και για να την ενισχύσουμε.Αν από μικρή ηλικία στα θέλω μας ακούμε δεν μπορείς, δεν γίνεται και δεν θα τα καταφέρεις το σύστημά μας αποκλείει οτιδήποτε θετικό και ανθαρρυντικό γιατί έχουμε μάθει να μην λειτουργεί γιατί δεν μπορούμε, δεν γίνεται και δεν θα τα καταφέρουμε.

6.Ο φόβος της αλλαγής και στο άγνωστο

Αν οι γονείς μας πάντα σε ότι θέλαμε και σε ότι λέγαμε πάντα μας απαντούσαν με φόβο τότε ο προγραμματισμός μας θα μας λέει πως ότι και να θέλουμε να κάνουμε θα μας βγει σε κακό και πως κάτι κακό θα πάθουμε. Οπότε συντονιζόμαστε με οτιδήποτε απορρίπτει την πρόκληση, το ρίσκο και την αλλαγή αφού είμαστε πιο ασφαλείς στην στασιμότητα και στο μέτριο.Theta healing - Μέθοδος Θήτα

7.Θρησκευτικές πεποιθήσεις 

Υπάρχουν αρκετές θρησκευτικές πεποιθήσεις που θέλουν τον άνθρωπο έρμαιο της μοίρας του.Που όσο πιο πολύ δυστυχισμένος είναι τόσο πιο κοντά έρχεται στον Θεό και πως θεραπείες και τεχνικές για την θεραπεία της ψυχής είναι του διαβόλου και λευκές μαγείες. Οπότε το σύστημα του ατόμου απορρίπτει οτιδήποτε μπορεί να του φέρει χαρά για να γλιτώσει την κόλαση και για να μη φέρει αμαρτία.

Να θυμάστε πάντα πως ο σκοπός του υποσυνειδήτου μας είναι να μας κρατάει ασφαλής και ας μην ωφελεί την εξέλιξή μας.Προτιμά το λιγότερο κακό από το μεγαλύτερο κακό. Φυσικά μέσα από την θεραπεία καταλαβαίνουμε πως τίποτα από όσα φοβόμαστε δεν είναι αλήθεια και πως πρόκειται περί ψευδαίσθησης του φόβου.Αλλά όσο και να το γνωρίζουμε ο νους μας το πιστεύει και υποφέρει στην πραγματικότητα έστω και αν δεν είναι αλήθεια.

Η λύση δεν είναι φυσικά να συμβιβαστούμε για να μην μας συμβεί κάποιο μεγαλύτερο κακό.Αλλά να δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία μέσα από την θεραπεία να βιώσει το ανώτερο καλό που του αξίζει και να είναι ασφαλής.

Έτσι ώστε αυτό που λέει και αυτό να είναι χωρίς να φοβάται να εκφραστεί και χωρίς να νομίζει πως αν χαρεί κινδυνεύει. Σύμφωνα με τον νόμο της έλξης έλκουμε παρόμοιο και πιο δυνατό συναίσθημα από αυτό που εκπέμπουμε.Οπότε ας μην φοβόμαστε να χαρούμε και να λάβουμε χαρά στο πολλαπλάσιο ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

Σας αγαπώ.

Μέθοδος Θήτα επίτρεψε στην ζωή σου θαύμα.

 

 

 

 

(Visited 1.680 times, 4 visits today)